Kurat natyrale dhe ilaçet, ja pse nuk duhet përzier kurrë - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

03/03/2020 15:44

Kurat natyrale dhe ilaçet, ja pse nuk duhet përzier kurrë

Shneta

Gazeta Express

03/03/2020 15:44

Për  shekuj me rradhë njerëzit e kanë shfrytëzuar mjekësinë alternative, bimët dhe vlerat e tyre për trajtimin e shumë problemeve shëndetësore.

Çfarë është mjekësia alternative?

Mjekësia alternative ka të bëjë më trajtimet me bimë mjekësore dhe produkte natyrale. Kjo lloj mjekësie përdor praktika dhe produkte, të cilat nuk përdoren nga mjekësia moderne.

Mirëpo kombinimi i metodave alternative dhe metodave të mjekësisë moderne, ndonjëherë mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin.

Kështu, nëse merrni një kurë bimore dhe ilaçe kundër një sëmundjeje të caktuar, efekti Ii të dyjave mund të jetë i njëjtë mirëpo i ekzagjeruar. Gjithshtu të dy trajtimet mund të kenë ndikime të kundërta duke penguar efektin e njëra-tjetrës.

Ju duhet të keni kujdes sidomos në momentin kur vendosni të përdorni xhenxhefil dhe hudhër me ilaçe. Kur këto produkte përzihen me ilaçe ato mund të shkaktojnë hollimin e gjakut, nxirje të lëkurës apo gjakderdhje.

Kështu që, herën tjetë kur të vendosni të trajtoheni me metoda natyrale, bëni kujdes me ilaçet të cilat i merrni./Gazeta Express