Kur autorit nuk i pëlqen adaptimi filmik i romanit të tij - Gazeta Express

Arte

Gazeta Express

01/04/2021 1:54

Kur autorit nuk i pëlqen adaptimi filmik i romanit të tij

Arte

Gazeta Express

01/04/2021 1:54

Përshtatja filmike e librit “Qershi” të Nico Walker – romani debutues më i shitur të autorit, i cili bën fjalë për një veteran në Irak, të kthyer në një të varur nga heroina e të kthyer pastaj në një grabitës banke – do të dalë në kinema brenda këtyre ditëve

Kjo përshtatje filmike është e drejtuar nga Vëllezërit Russo (të cilët mund t’i njihni nga Avengers) dhe me Tom Holland (të cilin mund ta njihni nga Avengers ), , shkruan Gazeta Metro.

Ankandi për të drejtat e filmit u kontestua ashpër. Kompania e prodhimit të Vëllezërve Russo mundi Warner Bros (me regji të James Franco) dhe Sony-n. Dikush mund të presë që Walker zgjodhi marrëveshjen që ishte më e kënaqur me vizionin e tij artistik, apo jo?

Ai që mendon kështu e ka gabim. Në një intervistë me The Times , Walker vlerësoi filmin:

Kam parë pjesë të filmit dhe është një interpretim artistik, le të themi. . .

Ne nuk kishim fare kontribut, por Zoti i bekoftë, ata i blenë të drejtat; ata mund ta bëjnë atë në mënyrën e tyre.