Krijohet filmi i parë kosovar i shkurtër për koronavirusin - Gazeta Express

Arte

Gazeta Express

30/04/2020 23:25

Krijohet filmi i parë kosovar i shkurtër për koronavirusin

Arte

Gazeta Express

30/04/2020 23:25

Shpërthimi i pandemisë globale COVID-19 ka nxitur artistë që të krijojnë edhe filma për këtë gjë

E në këtë rast produksioni Dardania Film ka krijuar filmin “Rri n’shpi” me pjesë ku flitet për këtë pandemi.

Tërë ngjarja e këtij seriali fillon me një plak që takohet me nipin e porsaardhur nga Italia. Pasi që nipi ka një temperaturë të lartë dhe kollë të thatë, daja e dërgon atë në spital.

Edhe pse testohet pozitiv daja largohet nga spitali për të shkuar në fshat por që ai fillon të mohohet nga fshati të cilët fillojnë ta akuzojnë atë se ua ka sjell virusin.

Kjo është pjesa e parë e filmit derisa pjesa e dytë pritet që të jepet pas një javë.

Filmi është me regji dhe skenar te Kenan Gurgurovci dhe Dibran Fylli, të cilët luajnë edhe rolet kryesore në film, ndërkaq në role të tjera paraqiten: Endrit Arifi dhe Esat Gashi. /GazetaExpress/