Krahas dekanëve, UP-ja zgjodhi edhe anëtarët e senatit në 14 fakultetet, këta janë emrat - Gazeta Express
string(86) "krahas-dekaneve-up-ja-zgjodhi-edhe-anetaret-e-senatit-ne-14-fakultetet-keta-jane-emrat"

Lajme

Gazeta Express

24/04/2024 11:33

Krahas dekanëve, UP-ja zgjodhi edhe anëtarët e senatit në 14 fakultetet, këta janë emrat

Lajme

Gazeta Express

24/04/2024 11:33

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtinës”, dje ka zhvilluar procesin e zgjedhjes së dekanëve të rinj në katërmbëdhjetë fakultete të ndryshme.

Krahas dekanëve, këshillat e fakulteteve kanë zgjedhur edhe anëtarët e rinj të Senatit të Universitetit, që do të përfaqësojnë secilën njësi akademike.

Lexo Edhe:

Anëtarët e rinj të Senatit, me mandat katërvjeçar, sipas fakulteteve, janë:

1. Fakulteti i Arkitekturës: Prof. Florina Jerliu

2. ⁠Fakulteti i Arteve: Prof. Adem Rusinovci3. ⁠Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë: Prof. Imer Haziri

3. ⁠Fakulteti i Edukimit: Prof. Eda Vula

4. ⁠Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit: Prof. Bujar Turjaka

5. Fakulteti Ekonomik: Prof. Liridon Veliu

6. Fakulteti i Filologjisë: Prof. Shpetim Elezi

7. Fakulteti Filozofik: Prof. Sejdi Rexhepi

8. Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike: Prof. Valdete Rexhëbeqaj-Hamiti

9. Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike: Prof. Rexhep Selimaj

10. Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit: Prof. Figene Ahmedi

11. Fakulteti Juridik: Prof. Iliriana Islami

12. Fakulteti i Mjekësisë: Prof. Kreshnike Dedushi-Hoti

13. Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore: Prof. Fisnik Aliaj

Mandati i senatorëve të rinj fillon më 1 tetor 2024, në fillim të vitit të ri akademik.

“Universiteti uron senatorët për zgjedhjen dhe u dëshiron sukses në përmbushjen e mandatit të tyre”, thuhet në njoftim.