Koronavirusi – video që tregon se si pikat përhapen teksa ne flasim - Gazeta Express

Koronavirusi – video që tregon se si pikat përhapen teksa ne flasim

Lajme

Gazeta Express

09/04/2020 8:10

Një eksperiment tregon se për sa kohë mbesin pikat në ajër në dhoma të mbyllura.

Mbajtja e një distance të sigurt, larja e duarve dhe mbajtja e maskës ​​mbrojtëse janë aktualisht masa të rëndësishme në luftën kundër coronavirusit

Shumë prej tyre kanë punuar për ca kohë nga shtëpia për të zvogëluar kontaktet sociale. NHK World, një kompani japoneze, përdor një seri eksperimentesh për të demonstruar pse këto masa janë të rëndësishme.

Duke përdorur simulimet dhe testet kompjuterike, ata tregojnë se si virusi Covid-19 mund të përhapet në ajër.

Coronavirus: New Facts about Infection Mechanisms – NHK Documentary

Eksperimenti u krye me kamera me shpejtësi të lartë dhe rreze laser

Një aparat fotografik me shpejtësi të lartë dhe rrezet laser, i bëjnë pikat e vogla të dukshme që lëvizin nëpër ajër për shumë më gjatë se sa mendohej. Grimcat e matura janë aq të vogla sa 0,1 mikron.

Videoja e prodhuar nga NHK mund të shikohet vetëm në YouTube pasi që është çaktivizuar për rishikim në faqet e tjera.