Koronavirusi: Një shtet tjetër e ka shpallur gjendjen emergjente - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

05/03/2020 12:54

Koronavirusi: Një shtet tjetër e ka shpallur gjendjen emergjente

Shneta

Gazeta Express

05/03/2020 12:54

Kalifornia është shteti i radhës pas Washingtonit dhe Floridës, që ka shpallur situatën emergjente nga koronavirusi. Ky shtet ka deklaruar pacientin e parë që ka humbur jetën si pasojë e koronavirusit, duke e çuar numrin e të vdekurve në 11  vetëm në ShBA.

Deti tani janë identifikuar rreth 150 raste të infektuar me virusin COVID-19 në ShBA, dhe sipas ekspertëve fatkeqësisht ky numër është duke u rritur vazhdimisht.

Sipas raportimeve të fundit, deri tani janë konfirmuar 92.000 raste të infektuar me virus, dhe 3.000 të tjerë të vdekur si pasojë e tij. /BBC. Gazeta Express