Koncert nga Orkestra Frymore e Prizrenit - Gazeta Express
string(40) "koncert-nga-orkestra-frymore-e-prizrenit"

Arte

Gazeta Express

25/01/2023 13:30

Koncert nga Orkestra Frymore e Prizrenit

Arte

Gazeta Express

25/01/2023 13:30

Të premten, më fillim nga ora 19:00 në Kino Armata mbahet koncerti i Orkestrës Frymore të Prizrenit.

Përmbajtja e koncertit: Musa Piperku, Leonard Deda, Jusuf Gërvalla, Simon Gjoni, Johann Sebastian Bach, Astor Piazzolla, Mark Ronson, Jon Bon Jovi, Pharell Williams

Lexo Edhe:

Dirigjent: Edon RAMADANI

Orkestra Frymore Prizreni është orkestra e parë frymore që është krijuar në qytetin e Prizrenit dhe përbëhet nga muzikantë profesionist nga e tërë Kosova. Ajo është formuar nga vullneti dhe dëshira për të krijuar një orkestër me anë të së cilës i ofrojnë publikut një cilësi më të lartë artistike dhe më të veçantë nga të tjerat.

Është themeluar në vitin 2020 në Prizren, dhe ka për qëllim të fuqizojë marrëdhëniet me komunitete të ndryshme përmes koncerteve dhe projekteve kulturore. Repertuari i orkestrës përmbanë krijime të kompozitorëve botëror dhe vendas të stileve të ndryshme muzikore.

/Express/