Kjo fjalë me tre shkronja është më kompleksja, ka 645 kuptime - Gazeta Express
string(60) "kjo-fjale-me-tre-shkronja-eshte-me-kompleksja-ka-645-kuptime"

Fun

Gazeta Express

05/10/2022 21:58

Kjo fjalë me tre shkronja është më kompleksja, ka 645 kuptime

Fun

Gazeta Express

05/10/2022 21:58

Ka fjalë komplekse, fjalë me kuptim të ndërlikuar dhe fjalë që thjesht tregojnë qartë se çfarë duhet. Një fjalë, edhe pse veçanërisht e vogël, ka një numër të pabesueshëm kuptimesh.

Studiuesit e Oxford English Dictionary arritën në përfundimin se fjala “run” është në të vërtetë shumë unike.

Lexo Edhe:

Është e vetmja fjalë që mbledh jo një, jo dy, jo tre por… 645 raste të ndryshme përdorimi. “Të shpjegosh pse ‘run’ e ka zgjeruar kaq shumë territorin e saj semantik është pjesa më e vështirë.

Fjala filloi të shënojë një “shpërthim” të numrit të kuptimeve është me shpikjen e makinerive moderne, por edhe kompjuterëve.” /abcnews.al/