Kjo është orkestra më e madhe në botë - Gazeta Express

Arte

Gazeta Express

15/11/2021 22:21

Kjo është orkestra më e madhe në botë

Arte

Gazeta Express

15/11/2021 22:21

Qindra violina, viola dhe kontrabase tingëlluan në akademinë ushtarake të Venezuelës të shtunën, më pas u bashkuan gradualisht instrumente të tjera – mijëra muzikantë, kryesisht fëmijë dhe adoleshentë, me një qëllim: vendosjen e rekordit si orkestra më e madhe në botë.

Muzikantët, të gjithë nga rrjeti i orkestrave rinore të vendit, performuan një pjesë afërsisht 10-minutëshe të Çajkovskit në natyrë nën sytë vigjilentë të mbikëqyrësve të pavarur me detyrën për të verifikuar që më shumë se 8,097 instrumente po luanin njëkohësisht, gjë që do të thyente rekordin aktual.

Lexo Edhe:

Rrjeti muzikor i vendit, i njohur si “El Sistema”, kishte shpresuar të mblidhte 12,000 muzikantë.

Libri i Rekordeve Botërore Guinness do të përcaktojë brenda 10 ditëve nëse është vendosur një rekord.

Më shumë se 250 mbikëqyrësve iu caktua secili një grup muzikantësh për të vëzhguar gjatë përpjekjes për regjistrim, raporton AP.

Që muzikantët të vendosnin një rekord, më shumë se 8,097 duhej të numëroheshin duke luajtur në të njëjtën kohë gjatë një periudhe pesëminutëshe të “Marshimit Sllav” të Çajkovskit.