Këto janë vitet kur njerëzit janë më të lumtur - Gazeta Express
string(46) "keto-jane-vitet-kur-njerezit-jane-me-te-lumtur"

Fun

Gazeta Express

08/02/2023 22:32

Këto janë vitet kur njerëzit janë më të lumtur

Fun

Gazeta Express

08/02/2023 22:32

Të rinjtë shpesh kanë frikë të mbushin 30 vjeç dhe të qenit “në moshë të mesme” shoqërohet me krizë.

Por hulumtimi ka zbuluar se këto përfundime janë po aq qesharake sa duken, duke sugjeruar se këto vite mund të jenë disa nga më të lumturat e jetës sonë.

Lexo Edhe:

Ne jemi më të lumtur nga mosha 30 deri në 34 vjeç

Sipas një studimi të botuar në revistën Social Indicators Research, ne jemi më të lumtur midis moshës 30 dhe 34 vjeç dhe mesjetës (të 40-at dhe 50-at tona) nuk perceptohet si periudha më pak e lumtur në jetë.

Njerëzve mbi 50 vjeç nga 13 vende evropiane iu kërkua të reflektonin mbi jetën e tyre, duke përfshirë momentet e tyre më të lumtura dhe ngjarje të rëndësishme personale dhe familjare.

Në përgjithësi, është zbuluar se lumturia zgjat shumë. Për gjysmën e të anketuarve, periudha e tyre më e lumtur zgjati dy dekada ose më shumë, duke filluar në fillim të të 30-tave, me një periudhë që zgjat katër vite deri në moshën 34 vjeçare si “vitet e tyre më të mira”.

Kjo shpjegohet nga ndryshimi i rrethanave personale dhe familjare që përcaktohen gjatë moshës madhore duke menduar për marrëdhëniet, në punë dhe në shtëpi.

Kjo do të thotë se vitet e jetës sonë që na thonë se janë më të vështirat, mund të mbushen me gëzimin më të madh. Edhe pse lumturia arrin kulmin në të 30-at, ajo zgjat deri në fund të jetës sonë.