Këto janë pjesët e trupit të cilat mund të zbulojnë sa jeni inteligjent: A jeni ndër të mençurit? - Gazeta Express
string(95) "keto-jane-pjeset-e-trupit-te-cilat-mund-te-zbulojne-sa-jeni-inteligjent-a-jeni-nder-te-mencurit"

Këto janë pjesët e trupit të cilat mund të zbulojnë sa jeni inteligjent: A jeni ndër të mençurit?

Shneta

Gazeta Express

03/02/2023 8:27

Ka rezultuar që truri juaj nuk është i vetmi tregues i nivelit tuaj të inteligjencës

Gjatë viteve hulumtime të ndryshme kanë provuar të konstatojnë a ekzistojnë lidhje midis inteligjencës dhe listës së personave të tjerë.

Lexo Edhe:

Ja disa karakteristika fizike për të cilat shkenca ka treguar që mund të jenë të lidhura me inteligjencën, shkruan Healthy.com, përcjell Telegrafi.

Këmbët të gjata

Studimet e hulumtuesve të Universitetit Braun në Prinston sugjerojnë që njerëzit shtatgjatë mund të fitojnë më shumë para se shtatshkurtrit.

Shtatgjatët si fëmijë kanë treguar rezultate dukshëm më të mira në testet kognitive, ndërsa më vonë kanë pasur inteligjencë të punojnë në pozicione me paga të larta të cilat kërkojnë inteligjencë më të lartë dhe shkathtësi më të avancuara verbale dhe numerike.

Majtistët

Dora juaj dominuese mbase automatikisht do të thotë që jeni gjeni, por mund të keni edhe përfitimet tuaja. Gjoja, njerëzit që shkruajnë me dorën e majtë mund të kenë aftësi më të mëdha kognitive se të tjerët.

Sipas një studimi, personat mëngjarash arritën rezultate më të mira, gjë që tregon se ata kanë memorie pune më të mirë dhe fleksibilitet mendor.

Indeksi i yndyrës trupore

Njerëzit që kanë një indeks të dëshirueshëm dhe të shëndetshëm të yndyrës trupore (midis 18.5 dhe 24.9) mund të mbajnë mend 56 për qind të fjalëve nga testi, ndërsa njerëzit e trashë mbanin mend 44 për qind.

Dr. Maksim Kurno parashtroi teorinë se hormonet e yndyrës mund të dëmtojnë qelizat e trurit. Një shpjegim tjetër mund të jetë se mbipesha është e njohur si një rrezik kardiovaskular për shkak të trashjes së enëve të gjakut, kështu që e njëjta gjë ndodh me arteriet në tru.

Koka e madhe

Një studim i botuar në revistën “Molecular Psychiatry” zbuloi se njerëzit që kishin kokë më të madhe si foshnje performuan më mirë në testet e mëvonshme të arsyetimit verbal-numerik dhe kishin më shumë gjasa të merrnin një diplomë kolegji.

Shkencëtarët besojnë se nevojiten shumë më tepër kërkime për rezultate më të sakta për të studiuar pak më mirë mekanizmin gjenetik dhe për ta lidhur atë me këto dhe rezultate të ngjashme.