Këto janë aplikacionet më të njohura të mesazheve në vitin 2023 - Gazeta Express
string(63) "keto-jane-aplikacionet-me-te-njohura-te-mesazheve-ne-vitin-2023"

AutoTech

Gazeta Express

14/07/2023 23:46

Këto janë aplikacionet më të njohura të mesazheve në vitin 2023

AutoTech

Gazeta Express

14/07/2023 23:46

Lista e aplikacioneve më të njohura globale të mesazheve celulare, bazuar në numrin e përdoruesve aktivë mujorë, është përditësuar për vitin 2023.

Lider është WhatsApp, me dy miliardë përdorues aktivë mujorë. Ky aplikacion i mesazheve ka fituar popullaritet të gjerë, veçanërisht jashtë Shteteve të Bashkuara, duke e bërë atë një nga aplikacionet sociale më të përdorura në celular në mbarë botën.

Lexo Edhe:

Ajo ndiqet nga afër nga WeChat, me një bazë përdoruesish prej mbi 1.3 miliard. Ky aplikacion i gjithanshëm ka tërhequr vëmendje dhe përdorim të konsiderueshëm.

Në vendin e tretë është Facebook Messenger, i cili ka mbledhur rreth 930 milionë përdorues në mbarë botën. Megjithëse nuk arrin të njëjtin nivel si WhatsApp dhe WeChat, Facebook Messenger ende ruan një bazë të konsiderueshme përdoruesish, duke demonstruar rëndësinë dhe popullaritetin e vazhdueshëm midis aplikacioneve të mesazheve.

Ardhja e telefonave inteligjentë dhe rritja e mëvonshme e ndjeshme e numrit të aplikacioneve celulare kanë revolucionarizuar mënyrën se si ne komunikojmë. Mesazhet e çastit, një formë e bisedës në internet që lejon që teksti të transmetohet në kohë reale përmes internetit, është shfaqur si mënyra kryesore e komunikimit.

Këto aplikacione bisedash dhe mesazhesh sociale me kosto të ulët ose falas janë bërë një alternativë e zbatueshme ndaj mesazheve me tekst SMS tradicionale të bazuara në operator.

Përveç komunikimit bazë me tekst, aplikacionet moderne të mesazheve ofrojnë një numër të madh funksionesh. Përdoruesit mund të marrin pjesë në biseda në grup, të shkëmbejnë formate të ndryshme mediatike si grafika, video dhe mesazhe audio ose të reklamojnë duke përdorur ngjitëse ose emocione.

Këto funksione shtesë kanë përmirësuar më tej përvojën e përdoruesit, duke i bërë aplikacionet e mesazheve një pjesë të domosdoshme të jetës së përditshme të përdoruesve.