Këto imazhe nuk vijnë nga përrallat por nga një qytet fantazme në Turqi - Gazeta Express

Gazeta Express

10/07/2020 8:54

Këto imazhe nuk vijnë nga përrallat por nga një qytet fantazme në Turqi

Gazeta Express

10/07/2020 8:54

Të ndërtuar në një fshat turistik në veriperëndin të Turqisë 732 mini kështjella kanë një ngjashmëri me kështjellën e ‘Të bukurës dhe Bishës’ në Disneyland.

Pallatet kapin vlerën e 530 milion dollar, por të gjitha janë të pabanueshme pasi nuk janë shitur.

Shumë rradhë mund të përdoren si një resort për të pasurit me banjo tuke dhe sauna, fushë tenisi.

Projekti u ndalua në vitin 2015 pasi shoqëria që i ndërtoi shpalli falimentimin.

Sipas CEO-s së firmës së ndërtimit mjaftojnë të shesin vetëm 100 nga këto shtëpi dhe mund të arrijnë të shlyejnë borxhet që ka firma.

Por tashmë për shkak se ato janë të pabanueshme vendi ngjan me një qytet fantazëm.