Këto foto nudo tani do të lejohen në Instagram - Gazeta Express

Këto foto nudo tani do të lejohen në Instagram

AutoTech

Gazeta Express

01/03/2021 23:18

Instagram ka ndryshuar udhëzimet e saj dhe lejon fotografi nudo në kushte të caktuara.

Facebook dëshiron të rregullojë udhëzimet për fotografitë nudo në Instagram.

Platforma e mediave sociale po reagon kështu ndaj rekomandimeve të organit të ri mbikëqyrës. Ajo u përdor vitin e kaluar për të vendosur mbi përmbajtjen e diskutueshme. Paneli kishte rekomanduar që disa fotografi të lejohen, për shembull kur ato trajtojnë çështje shëndetësore.

Udhëzimet e përditësuara në Instagram tani thonë se lakuriqësia, në veçanti pamjet e thithkave të grave, janë të ndaluara “përveç nëse këto gra përdoren për të rritur ndërgjegjësimin gjatë ushqyerjes me gji, pas lindjes së fëmijës dhe në momentet pas, në kontekste të lidhura me shëndetin (p.sh. pas një mastektomi për gji kancer ose gjatë operacionit të ndryshimit të gjinisë) ose si rezultat i një proteste. Lakuriqësia në fotot e pikturave dhe skulpturave është gjithashtu e lejuar”.

Kryesisht ka të bëjë me transparencën, për shembull se si Facebook vendos për informacion të rremë në lidhje me coronavirusin dhe si duhet të trajtohet humori dhe satira.

Për këtë qëllim, do të zhvillohet një “Qendër e Transparencës” për të siguruar informacion mbi standardet e komunitetit.