“Keni fituar 1 milionë dollarë”, e reja merr telefonatën e papritur pasi bëri vaksinën - Gazeta Express

Fun

Gazeta Express

12/11/2021 23:11

“Keni fituar 1 milionë dollarë”, e reja merr telefonatën e papritur pasi bëri vaksinën

Fun

Gazeta Express

12/11/2021 23:11

Një e re australiane u bë milionere krejt rastësisht, vetëm falë faktit që vendosi të vaksinohej, duke u kujdesur për shëndetin e saj.

Australia organizoi një short për të gjithë ata që janë të vaksinuar dhe Joan Zhu pati fatin të fitojë një çmim prej gati 650 mijë eurosh, ose një milion dollarë australianë.

Lexo Edhe:

Të drejtën e pjesëmarrjes në short kishin të gjithë qytetarët e rritur të vaksinuar, pra tre milionë australianë.

Paratë për fondin e çmimeve janë siguruar nga një grup filantropësh dhe kompanish dhe qëllimi ishte që të imunizohen sa më shumë qytetarë.

Kur ajo u tërhoq, Zhu ishte në punë dhe nuk mundi t’i përgjigjej thirrjes së parë të organizatorëve.

“I telefonova dhe më thanë se kisha fituar një milion dollarë. “Unë jam e vetmja në Australi që e kam marrë atë çmim,” u tha Sky Neës gazetarëve e emocionuar.

Paratë do t’i japin asaj që të shohë përsëri familjen e saj

Zhu është me origjinë nga Kina, ku ende jetojnë njerëzit e saj më të afërt. Ajo do të shpenzojë një pjesë të shpërblimit për ta.

“Dua të sjell një familje nga Kina n dhe ta vendos në një hotel me pesë yje për Vitin e Ri Kinez, nëse kufijtë janë të hapur. Do t’u blej dhurata, ndërsa pjesën tjetër do t’i investoj në biznes, ndërsa një pjesë do t’ua dhuroj njerëzve që kanë nevojë për ndihmë”, tha fituesja me fat.

Fushata për të inkurajuar vaksinimin vlerësohet me faktin se 80 për qind e qytetarëve australianë janë vaksinuar me të dyja dozat.

Pjesë e fushatës ishte edhe një short, në të cilin, përveç një milion dollarësh, shpërndaheshin çdo ditë 100 karta dhuratash me vlerë 1000 dollarë.

Shuma totale e çmimeve ishte 4.1 milion dollarë.

Për të rritur imunizimin, shumë shtete australiane kanë vendosur rregulla sipas të cilave vaksinimi është i detyrueshëm për disa aktivitete, hyrje në objekte të caktuara dhe vende pune.

Kufijtë u hapën javën e kaluar për herë të parë që nga fillimi i pandemisë, por vetëm për qytetarët e vaksinuar nga vendet me shkallë të lartë vaksinimi.