Kapiteni i FSK’së që u nderua nga Princi Charles, instruktor në Akademinë Ushtarake në Britani - Gazeta Express

Kapiteni i FSK’së që u nderua nga Princi Charles, instruktor në Akademinë Ushtarake në Britani

Lajme

Gazeta Express

18/02/2020 20:15

Kapiteni Ismail Hoxha është i pari nga Kosova që shërben si instruktor në Akademinë Mbretërore Ushtarake.

Shërben si instruktor në njërën nga akademitë ushtarake më prestigjioze në botë.

Është ky Ismail Hoxha, kapiten nga Forca e Sigurisë së Kosovë që është ndër të rrallët ushtarak ndërkombëtar që po kryen misionin e trajnimit në Akademinë Ushtarake SundHurst në Mbretërinë e Bashkuar.

Ai thotë se kjo detyrë që i është besuar është nder për të dhe për Forcën e Sigurisë së Kosovës, të cilën e përfaqëson në këtë institucion.

Hoxha u nderua vite më parë nga Princi Charles i Mbretërisë së Bashkuar me “Shpatën e Argjendtë”, duke u vlerësuar si kadeti më i mirë ndërkombëtar i Akademisë.

Ai përshkruan në detaje aktivitetin e tij me kadetë nga ushtritë e shumë vendeve të botës.

Të kënaqur me përfaqësimin nga ana e kapitenit Hoxha, shprehen edhe udhëheqësit e Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Oficer i jashtëzakonshëm, është vlerësimi që ambasadori britanik Nicholas Abbott ka për kapitenin Hoxha.

Ndryshe, në kuadër të bashkëpunimit që Forca e Sigurisë së Kosovë ka me vendet partnerë, përfshin edhe dërgimin e kadetëve për edukim e trajnim në akademi ushtarake të huaja.

Si rezultat i këtij bashkëpunimi janë 19 kadetë të FSK-së të diplomuar në Akademinë Ushtarake Sundhurst dhe një tjetër në pritje të diplomimit. Iliriana Bunjaku, nëntogere dhe Ardit Veliu nëntoger, janë të radhës që do të ndjekin trajnimet në Akademinë Sundhurst.