Kanceri i Ovarit - Gazeta Express
string(16) "kanceri-i-ovarit"

Kanceri i Ovarit

Shneta

Gazeta Express

27/09/2022 14:20

Njohja e simptomave, mënyra më e mirë e parandalimit…

Kanceri i ovarit njihet ndryshe edhe si “Vrasësi i Heshtur”, kjo për faktin se diagnostikimi arrihet vetëm duke u treguar të vëmendshëm ndaj shenjave & simptomave paralajmëruese si dhe faktorëve të rrezikut që ndikojnë në shfaqjen e kësaj sëmundje.

Lexo Edhe:

Cilat janë shenjat & simptomat dhe faktorët e rrezikut të Kancerit të Ovarit?

Në rast se shfaqni shenjat & simptoma të tipit:

-Ndjesi fryrje pas ngrënies

-Acidet i shtuar gastrik(Urth)

-Meteorizëm (Aktivitet i shtuar i gazrave)

-Dhimbje abdominale që përhapet deri në shpinë

-Ndjesi urinimi e shpeshtë

-Debulesë

-Ҫrregullime menstruale

-Dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale

Nëse bëni pjesë në kategorinë e personave që mbartin faktorë rreziku si:

-Bartja e genit BRCA(që shkakton mutacion gjenetik e për pasojë kancer)

-Mosha mbi 40 vjeç

-Histori familjare (familjarë të ngushtë që kanë vuajtur apo vuajnë) me Kancer Ovari

…Mjekët specialistë rekomandojnë kontrolle periodike mjekësore si mënyra më e mirë për të parandaluar këtë sëmundje apo diagnostikimin e hershëm të saj.

Në Departamentin e Gjinekologjisë të Spitalit Amerikan Kosove ofrohet e gjithë gama e diagnostikimit dhe trajtimit të kësaj patologjie dhe jo vetëm, kjo sajë teknologjisë bashkëkohore që ky Departament disponon dhe mbi të gjitha sajë profesionalizmit të mjekëve gjinekologë.

Për më shumë informacion, kontaktoni në inbox ose në numrat e telefonit 038 221 661/ 038607060/ 049 513 513/ 046607060

Spitali Amerikan, përqafoje jetën!

#spitaliamerikan #perqafojejeten