“Kam dalë ti thyej turinjtë dikujt"/ Burri gjobitet pasi mori leje për arsyen e çuditshme - Gazeta Express

Gazeta Express

23/11/2020 20:05

“Kam dalë ti thyej turinjtë dikujt”/ Burri gjobitet pasi mori leje për arsyen e çuditshme

Gazeta Express

23/11/2020 20:05

Policia franceze i ka venosur gjobë një burri i cili mori lejen e çuditshme gjatë karantinës, ku kishte bërë një deklaratë me shkrim se donte lejen e për të “shkatërruar fytyrën e një djaloshi”.

Njeriu, i cili nuk është emëruar, thuhet se kishte plotësuar në mënyrë korrekte deklaratën e kërkuar ligjërisht, e njohur si një “vërtetim”, me emrin, adresën dhe kohën kur u largua nga shtëpia e tij në Lannion, Brittany të Francës.

Sidoqoftë, oficerët zbuluan se në vend që të shihnin në një nga kutitë një arsye të ligjshme për të dalë jashtë, ku përfshihet bërja e pazarit, vizita te mjeku, udhëtimi për në punë ose ushtrimin për deri në një orë në një distancë maksimale prej 1 km – burri kishte shkruar “ aller péter la gueule à un mec ”, një aktivitet që nuk mbulohet nga formulari.

Daniel Kerdraon, shefi i policisë lokale, tha se oficerët e tij kishin zbuluar 39-vjeçarin që fshihej pas një makine të premten në mbrëmje.

“Kur u pyet se çfarë po bënte, ai shpjegoi se po priste dikë që t’i ‘thyej turinjtë” … ai kishte formularin e shkruar me emrin e tij të vërtetë dhe kohën kur ishte larguar nga shtëpia. Policia i tha se arsyeja nuk e ishte e vlefshme.

Atij iu vendos një gjobë prej 135 €, burri gjithashtu u gjobit me 150 € për shkak se ishte i dehur në një vend publik. Ai mund të përballet me gjoba të mëtejshme të hënën pasi të merret në pyetje në lidhje me bartjen e thikës, që iu sekuestruar gjatë ndalimit.