Java Kulturore e Kosovës, organizimet në Portugali - Gazeta Express
string(49) "java-kulturore-e-kosoves-organizimet-ne-portugali"

Arte

Gazeta Express

28/03/2023 15:26

Java Kulturore e Kosovës, organizimet në Portugali

Arte

Gazeta Express

28/03/2023 15:26

“Java Kulturore e Kosovës” është programi i diplomacisë kulturore me të cilin do të promovohet shtetin ynë në vende të ndryshme të botës.

Në Portugali u mbajtën përplot aktivitete, siç ishin:

Lexo Edhe:

Lancimi i këndit të librave nga Biblioteka Kombëtare e Kosovës në Ambasadën e Kosovës në Lisbonë;

Ekspozita e 11 veprave nga Galeria Kombëtare e Kosovës në Ambasadën e Kosovës në Lisbonë;

Njohje me anëtarët e diasporës në Portugali;

Dy koncertet e Orkestrës së Filharmonisë së Kosovës në Lisbonë dhe Braga;

Shfaqja e filmit “Zgjoi” i financuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës;

Takime ndërmjet delegacioneve të Kosovës dhe Portugalisë për bashkëpunime të reja.

Shkëmbimet e tilla përveç tjerash shërbejnë edhe si platformë për promovimin e vlerave shtetërore dhe ndërveprimin në rrafshin kulturor dhe social.

/Express/