“Jam i dashuruar”, prifti në Itali heq dorë nga detyra e shenjtë - Gazeta Express

“Jam i dashuruar”, prifti në Itali heq dorë nga detyra e shenjtë

Lajme

Gazeta Express

13/04/2021 14:30

“Po e lë detyrën sepse jam i dashuruar”, kështu shprehet famullitari i San Felice në Massa Martana në Perugia) Don Riccardo Ceccobelli.

Të dielën, në fund të meshës, ai njoftoi vullnetin për të filluar procedurat për shkarkimin nga posti i klerikut pas gjashtë vjetësh në krye të famullisë.

“Zemra ime është e dashuruar. Unë dua ta provoj, ta jetoj këtë dashuri”, tha Don Riccardo, në fund të meshës.

Kush, “haptas”, u shpjegoi besimtarëve se Don Riccardo “shprehu dëshirën për t’i kërkuar Atit të Shenjtë hirin e shpërndarjes nga detyrimet e beqarisë” dhe për këtë arsye “nga ngarkesat e lidhura me shugurimin e shenjtë”, shkruajnë mediat italiane.

I shuguruar meshtar në Mars 2012, Fr Riccardo Ceccobelli, 42 vjeç, në të kaluarën ka qenë gjithashtu edhe sekretar në Kapitullin e Bashkë-Katedrales së Todit dhe drejtor në zyrën baritore të të rinjve të dioqezës.

“Ne të gjithë mbetëm të shtangur kur dëgjuam fjalët e tij – thotë një prej famullitarëve -. Ne nuk e prisnim por dashuria nuk mund të komandohet dhe Don Riccardo e ka treguar veten të guximshëm dhe të sinqertë. Padyshim që e tij ishte një zgjedhje shumë e dhimbshme”.

Prifti është shumë i vlerësuar dhe i pëlqyer shumë nga besimtarët.