Ja se çfarë duhet të bëni nëse filloni të kolliteni - Gazeta Express

Ja se çfarë duhet të bëni nëse filloni të kolliteni

Shneta

Gazeta Express

23/03/2020 8:27

COVID-19 nuk është grip. Ka shumë injeksione për gripin dhe ilaçe antivirale të dizajnuara për të trajtuar gripin.  Mjekët kanë përvojë në trajtimin e gripit dhe teste për të diagnostifikuar gripin.

Kundër koronavirusit nuk ekziston asnjë nga këto. Pasi ky virus shpërthen në qelizat tona, shtrirja e përhapjes së tij në trup duket se ndryshon në mënyrë të konsiderueshme, transmeton Gazeta Shneta.

Ata që kanë provuar këtë virus tregojnë se mund të kenë kollitje, kapsllëk, ethe në një reagim inflamator kërcënues për jetën pasi virusi përhapet në mushkëri duke mbushur rrugët e frymëmarrjes me lëng.

Të mbijetuarit mund të kenë dhimbje të përhershme në mushkëri. Virusi mund të përhapet edhe në organe të tjera, duke shkaktuar dëmtim të mëlçisë ose sëmundje gastrointestinale.

Këto efekte mund të shfaqen në periudha më të gjata se sa në grip. Disa pacientë kanë filluar të ndjehen më mirë më pas janë sëmurë kritikisht. Sëmundja mund të jetë fatale përkundër marrjes së kujdesit optimal mjekësor.

Ngadalësimi i sëmundjes kërkon që njerëzit të izolohen dhe në shumicën e rasteve të ndalojnë punën. Shumica e botës nuk mund të strehohen në vend për shumë kohë pa të ardhura.

Por, nëse keni shenja telefononi mjekun tuaj dhe izolohuni në shtëpinë tuaj derisa mjeku të kërkon nga ju që të veproni ndryshe.