Ish-punonjësit e Netflixit akuzohen për fitimin e 3 milionë dollarëve nga një rrjet i dyshuar - Gazeta Express

Ish-punonjësit e Netflixit akuzohen për fitimin e 3 milionë dollarëve nga një rrjet i dyshuar

AutoTech

Gazeta Express

19/08/2021 11:41

Mbikëqyrësi i Wall Street ka akuzuar tre ish-inxhinierë të softuerit Netflix për një rrjet të dyshuar tregtar që fitoi 3 milionë dollarë (2.2 milionë euro).

Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim tha se të dhëna konfidenciale u përdorën në atë skemë.

Lexo Edhe:

Informacioni thuhet se është përdorur për të tregtuar aksionet e gjigantit transmetues përpara raporteve të fitimeve të tij.

SEC pretendoi se Sung Mo Jun, një ish-inxhinier softuerësh në Netflix ishte në qendër të një skeme të gjatë për të tregtuar ilegalisht aksione duke përdorur informacion të brendshëm në lidhje me rritjen e pajtimtarëve të kompanisë.

Sipas ankesës, derisa ai punonte për Netflix në vitin 2016 dhe 2017 ai në mënyrë të përsëritur i kaloi informacione jo publike vëllait të tij dhe një shoku të ngushtë të cilët i përdorën për të tregtuar përpara njoftimeve të shumta të Netflixit.