"Iron Man" i vërtetë - krijohet nga shkencëtari britanik - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

03/11/2021 21:47

“Iron Man” i vërtetë – krijohet nga shkencëtari britanik

AutoTech

Gazeta Express

03/11/2021 21:47

Krerët e ushtrisë britanike ishin dëshmitarë të demonstrimit të kostumit fluturues, që do t’ju lejoj ushtarëve të lëvizin në ajër nëpër zonat e luftërave me një shpejtësi prej 130 kilometra në orë.

Richard Browning, themeluesi i Gravity Industries, ka “sjellë” në jetë kostumin e ngjashëm me atë filmit “Iron Man”, të cilin e prezantoi gjatë një konference në Farnborough

Lexo Edhe:

Kostumi futuristik fluturues që Browning e “quan të parin në botë”, ka pesë turbina gazi dhe mund të ngritet në 3.700 metra lartësi.

Kostumi futuristik fluturues që Browning e “quan të parin në botë”, ka pesë turbina gazi dhe mund të ngritet në 3.700 metra lartësi.

Konferenca u mbajt në aeroportin ndërkombëtar të Farnborough, e sipas zëdhënësit të ushtrisë, demonstrimi i kostumit fluturues kishte për qëllim të tregoj potencialin që do ta kenë në të ardhmen ushtria britanike.