iPhone 6S nuk ka probleme, në të mund të shkarkohet edhe iOS 15 - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

11/06/2021 1:35

Me i fundit

iPhone 6S nuk ka probleme, në të mund të shkarkohet edhe iOS 15

AutoTech

Gazeta Express

11/06/2021 1:35

Kur Apple lanson iOS 15 e saj këtë vjeshtë, ajo do të jetë në dispozicion edhe për iPhone 6S, si dhe për iPhone 6S Plus, gjenerata e parë e iPhone SE.

Kujtojmë, iPhone 5S ishte pesë vjeçar kur mori azhurnimin e fundit të iOS, ose iOS 12, por mbeti pa iOS 13, raporton theverge.

Sidoqoftë, duhet të theksohet se shumë nga tiparet e reja nuk do të jenë në përputhje me procesorin A9 Bionic që drejton iPhone 6S.

Vizual Lookup, Tekst i Drejtpërdrejtë në rast të fotografive, modaliteti i portretit në FaceTime, tiparet e reja të Maps dhe të tjerët nuk do të jenë të disponueshëm për modelin 6S, pasi ato kërkojnë një pajisje me një procesor A12 Bionic që kanë modelet XS, XR dhe më të reja.

Ajo që mund të jetë problem është jetëgjatësia e baterisë. Veglat dhe të ngjashme janë më të vështira për t’u përdorur në një ekran 4.7 inç krahasuar me panelet standarde të sotme 6 inç dhe më të mëdha. Prandaj, mund të konkludohet se do të ketë disa çështje të pajtueshmërisë.