Instagram do të kufizojë përmbajtjet politike - Gazeta Express
string(45) "instagram-do-te-kufizoje-permbajtjet-politike"

Instagram do të kufizojë përmbajtjet politike

AutoTech

Gazeta Express

25/03/2024 22:15

Instagram do të prezantojë një kufizim në përmbajtjen politike, me përdoruesit që tani duhet të hyjnë në cilësimet e aplikacionit të tyre për të çaktivizuar funksionin e kufizimit.

Përdoruesit e platformës së njohur të mediave sociale tani duhet të hyjnë në cilësimet e tyre nën “Cilësimet e përmbajtjes”, të klikojnë në “përmbajtje politike” dhe të zgjedhin opsionin për “mos e kufizoni përmbajtjen politike nga njerëzit që nuk i ndiqni” ose ndryshe Instagram do të kufizojë përmbajtjet politike nga ato që përdoruesi nuk i ndjek si parazgjedhje.

Lexo Edhe:

Instagram njoftoi në shkurt se nuk do të rekomandonte më në mënyrë proaktive përmbajtje politike.

“Ne duam që Instagram dhe Threads të jenë një përvojë e mrekullueshme për të gjithë”, tha Instagram në një postim muajin e kaluar. “Nëse zgjidhni të ndiqni profilet që postojnë përmbajtje politike, ne nuk duam të futemi mes jush dhe postimeve të tyre, por gjithashtu nuk duam të rekomandojmë në mënyrë proaktive përmbajtje politike nga llogaritë që ju nuk i ndiqni.”

Danny Lever, një zëdhënës i Metës, kompania mëmë e Instagram dhe Threads, tha për The Hill se “ndryshimi nuk ndikon në postimet nga llogaritë që njerëzit zgjedhin të ndjekin; ndikon në atë që rekomandon sistemi dhe njerëzit mund të kontrollojnë nëse duan.”