Industria e makinave po goditet nga mungesa e çipave - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

30/06/2021 2:00

Industria e makinave po goditet nga mungesa e çipave

AutoTech

Gazeta Express

30/06/2021 2:00

Gjendja e tronditur e industrisë së prodhimit të veturave në Britani të Madhe është vërejtur nga shifrat e fundit të prodhimit, të cilat tregojnë pak më shumë se 55.000 vetura të reja të ndërtuara.

Prodhimi u rrit jashtëzakonisht shumë krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, kur COVID-19 mbylli pothuajse gjithçka dhe u ndërtuan vetëm 5.314 vetura, por është më pak se gjysma e asaj që ishte në maj 2019, kur 116.035 vetura të reja u bën gati sipas Shoqatës së Prodhuesit dhe Tregtarët e Motorëve.

Lexo Edhe:

Gjatë një mesatare pesë-vjeçare, prodhimi kishte rënie 36.3 për qind për janar-maj 2021.

SMMT ka përmendur krizën globale të çipave si një arsye kryesore për këtë rënie relative në prodhimin e veturave. Çipat janë jetikë për veturat moderne, duke drejtuar gjithçka, nga siguria te sistemet e informacionit dhe argëtimit, por një ‘’stuhi e përsosur’’ ka bërë që mungesa e çipit të godasë prodhuesit e veturave më keq sesa shumica e bizneseve.

Kompanitë e veturave nuk prioritet në industrinë e çipave. Industritë elektronike priren të jenë klientë më të mëdhenj dhe për këtë arsye shpesh janë përparësi më të mëdha të kompanive për prodhimin e çipave, të cilat vetë janë goditur nga presionet pandemike.