Hillary Clinton feston sot ditëlindjen - Gazeta Express

Rozë

Gazeta Express

26/10/2021 10:32

Hillary Clinton feston sot ditëlindjen

Rozë

Gazeta Express

26/10/2021 10:32

Hillary Clinton feston sot ditëlindjen.

Ajo ka lindur më 26 tetor 1947.

Lexo Edhe:

Hillary Rodham Clinton ka shërbyer si sekretare e shtetit, senatore nga Nju Jorku, zonja e parë e Shteteve të Bashkuara, zonja e parë e Arkansas, një avokate praktikante dhe profesoreshë juridike, e si aktiviste dhe vullnetare.

Ajo u rrit në një shtëpi të klasës së mesme në Park Ridge, një periferi të Çikagos. Babai i saj, Hugh, ishte një veteran i Marinës së Luftës së Dytë Botërore dhe një pronar i një biznesi të vogël që projektonte, printonte dhe shiste perde.

Pas shkollës juridike, Hillary nuk iu bashkua një firme të madhe ligjore në Uashington apo Nju Jork. Në vend të kësaj, ajo shkoi të punonte për Fondin e Mbrojtjes së Fëmijëve, duke shkuar derë më derë në Neë Bedford, Massachusetts, duke mbledhur histori për mungesën e shkollimit për fëmijët me aftësi të kufizuara. Këto dëshmi kontribuan në miratimin e legjislacionit historik që kërkonte që shteti të ofronte arsim cilësor për studentët me aftësi të kufizuara. Ky përkushtim për shërbimin publik dhe për të luftuar për të tjerët—veçanërisht fëmijët dhe familjet—ka qëndruar me të gjatë gjithë jetës së saj.

 Pas diplomimit në Universitetin Yale, Hillary u bë avokate, duke këshilluar Fondin e Mbrojtjes të fëmijëve të Cambridge përpara se të bashkohet me ekipin e juristëve që këshillonin për Komisionin Juridik përfaqësues gjatë fajësimit të presidentit Richard Nixon për skandalin Ëatergate.

Pas një kohe të shkurtër si avokate e Kongresit ligjor, ajo u zhvendos në Arkansas dhe u martua me Bill Clinton në vitin 1975, të cilin e kishte njohur në universitet. Rodham drejtoi gjyqin e Arkansas për fëmijët dhe familjet në vitin 1977.