“Hedhim një tjetër hap të rëndësishëm “Rama: Plani i Menaxhimit për Parkun e Vjosës është gati. Ja ku do të mbahen dëgjesat publike - Gazeta Express
string(127) "hedhim-nje-tjeter-hap-te-rendesishem-rama-plani-i-menaxhimit-per-parkun-e-vjoses-eshte-gati-ja-ku-do-te-mbahen-degjesat-publike"

Shqiperi

Gazeta Express

20/05/2024 20:09

“Hedhim një tjetër hap të rëndësishëm “Rama: Plani i Menaxhimit për Parkun e Vjosës është gati. Ja ku do të mbahen dëgjesat publike

Shqiperi

Gazeta Express

20/05/2024 20:09

Kryeministri Edi Rama, ka reaguar ditën e sotme me një postim në rrjetet sociale në lidhje me mbrojtjen e Lumit Vjosa ku shkruan se është hartuar Plani i Menaxhimit për Parkun Kombëtar dhe se është gati për t’u konsultuar me publikun, ndërsa ka bërë me dije edhe datat dhe vendin ku do të mbahen dëgjesat publike.

Postimi i Ramës:

Lexo Edhe:

“Hedhim një tjetër hap të rëndësishëm në mbrojtjen e lumit të Vjosës, i fundmi lum i egër në Europë, ku tanimë është hartuar Plani i Menaxhimit për Parkun Kombëtar si një punë e kujdesshme dhe intensive nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura dhe ekspertët ndërkombëtarë të IUCN, duke qenë GATI për t’u konsultuar në PUBLIK. Është radha e komuniteteve lokale, atyre që jetojnë aty e do t’i gëzojnë të parët frytet e parkut të ri, të bashkojnë zërin në planin për menaxhimin të Vjosës e cila mbrohet si Park Kombëtar në 480 km vijë lumorë, në 12.000 hektarë sipërfaqe, me të tre degët e saj, nga hyrja në territorin e Shqipërisë e deri në grykëderdhje … e për të gjithë ata që i fryjnë një tymi pa zjarr se grykëderdhja e Vjosës është lënë jashtë kufijve të mbrojtjes, e kundërta është e vërtetë, se është dyfish Zonë e Mbrojtur si pjesë e Parkut Kombëtar Lumi Vjosa dhe si pjesë e Peizazhit të Mbrojtur Pishë Poro-Nartë për rëndësinë e jashtëzakonshme natyrore. Dëgjesat publike për ata që dinë të dëgjojnë do të mbahen në Fier, Vlorë e Gjirokastër më 22 dhe 23 maj”.