Hapja e ekspozitës “Gruaja e parë fotografe në Mitrovicë” - Gazeta Express
string(55) "hapja-e-ekspozites-gruaja-e-pare-fotografe-ne-mitrovice"

Hapja e ekspozitës “Gruaja e parë fotografe në Mitrovicë”

Arte

Gazeta Express

06/12/2023 15:44

Në Muzeun e Mitrovicës, të premten me fillim nga ora 18:00, hapet ekspozita “Gruaja e parë fotografe në Mitrovicë”, e cila prezanton punën e familjes Zymi.

Kjo ekspozitë ka për qëllim prezantimin e artit të fotografisë si një veprimtari e një familjeje fotografësh, pionerë në këtë fushë dokumentuese në qytetin e Mitrovicë, e ata ishin familja Zymi. Njëherazi, ekspozita tenton t’i ofroj publikut njohuri mbi portretin dhe veprën e fotografes së parë grua në Mitrovicë, Myzejene Zymi.

Lexo Edhe: