Gjermania prodhon kompjuterin kuantik, Merkel e quan një mrekulli - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

17/06/2021 2:06

Gjermania prodhon kompjuterin kuantik, Merkel e quan një mrekulli

AutoTech

Gazeta Express

17/06/2021 2:06

IBM tani po përdor një kompjuter kuantik Q System One së bashku me Fraunhofer në Gjermani.

Potenciali i kompjuterëve kuantikë për shkencë dhe biznes është shumë i madh.

Lexo Edhe:

 Tani korporata amerikane IBM, një nga liderët në këtë fushë, ka vendosur të parin nga këto sisteme në Evropë.

Sistemi tepër kompleks u prezantua të martën në selinë gjermane të kompanisë IT në Ehningen dhe do të përdoret nën ombrellën e Fraunhofer-Gesellschaft për të hulumtuar më tej teknologjinë dhe skenarët e aplikimit.

Merkel e ka përshkruar këtë kompjuter si një mrekulli teknologjike!