Gjermani, parlamenti ashpërson ligjet mbi pronësinë e armëve - Gazeta Express

Gjermani, parlamenti ashpërson ligjet mbi pronësinë e armëve

Lajme

Gazeta Express

13/12/2019 23:28

Dhoma e Ulët e Parlamentit gjerman miratoi një ligj që i jep qeverisë më shumë kontroll mbi pronësinë e armëve, për të cilin politikanët u shprehën se do të ndihmonte në luftën kundër terrorizmit.

Ligji u miratua me mbështetjen e tre partive të koalicionit, Unionit Kristian Demokrat të kancelares Angela Merkel (CDU), Unionit Kristian Social (CSU) dhe Partisë Social Demokrate (SPD).

Ky ligj parashikon zgjerim të regjistrit kombëtar të armëve të zjarrit, duke e bërë më të lehtë për autoritetet gjurmimin e pronarëve të tyre.

Përveç kësaj, ligji parashikon kërkesa të reja regjistrimi për prodhuesit dhe shitësit e armëve dhe masa të tjera për parandalimin e armëve nga ekstremistët.