Gjashtë punonjës të Volkswagen akuzohen për mashtrim në lidhje me emetimet e gazrave - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

14/01/2020 23:31

Gjashtë punonjës të Volkswagen akuzohen për mashtrim në lidhje me emetimet e gazrave

Lajme

Gazeta Express

14/01/2020 23:31

Gjashtë punonjës të  kompanisë Volkswagen janë akuzuar për mashtrim në lidhje me trajtimin e emetimeve të gazrave nga prodhuesi automobilistik, njoftoi një prokuror nga qyteti gjerman i Braunschweig.

Gjashtë personat akuzohen për evazion fiskal dhe falsifikim të dokumenteve në periudhën midis nëntorit 2006 dhe shtator 2015, kur skandali goditi për herë të parë gjigantin e makinave gjermane.

Thuhet se të dyshuarit janë “kryesisht përgjegjës” për mashtrimin e klientëve dhe rregullatorëve të VW me ndihmën e softuerit të dizajnuar për të testuar emetimet e mjedisit në vetura me naftë, sipas deklaratës.

Martin Winterkorn, ish presidenti i Grupit Volkswagen, i cili nuk është ekspozuar nga zbulimet, gjithashtu është akuzuar për mashtrim të Braunschweig.

Qyteti është vendosur në shtetin e Saksonisë së Poshtme, qytet ku është vendosur selia qendrore e markës Volkswagen.