“Gënjeshtrat” që ju lejohet të thoni në një intervistë pune - Gazeta Express
string(57) "genjeshtrat-qe-ju-lejohet-te-thoni-ne-nje-interviste-pune"

Shqiperi

Gazeta Express

18/03/2023 18:58

“Gënjeshtrat” që ju lejohet të thoni në një intervistë pune

Shqiperi

Gazeta Express

18/03/2023 18:58

Kërkimi i punës nuk është një detyrë e lehtë. Hapat që duhet të ndjekim për të pasur sukses në gjetjen dhe punësimin e një pune janë jo pak. Zakonisht ajo që na shqetëson më shumë është intervista me përgjegjësit e kompanisë, biznesit, organizatës apo pozicionit për të cilin kemi aplikuar.

Shumë gjykohet nga kjo intervistë dhe çfarëdo që të themi do të shihet më vonë nëse ishte e vërtetë apo e rreme. Megjithatë, ka disa pyetje të cilave mund t’u përgjigjemi diplomatikisht, duke shmangur të vërtetën e qartë dhe duke thënë disa gënjeshtra “të bardha”.

Lexo Edhe:

Anna Papalia është një konsulente profesionale karriere nga Filadelfia dhe përmes llogarisë së saj në Tik Tok ajo jep këshilla se si të bësh më mirë në një intervistë pune. Në një video të saj, ajo paraqet pesë “ gënjeshtra ” që mund të thuhen në një intervistë pune, pa pasoja. Dhe për të qenë të saktë, ato nuk janë gënjeshtra të plota, por një shtrembërim i lehtë i së vërtetës.

“Pse po kërkoni punë?”

Kjo pyetje u drejtohet kryesisht njerëzve që tashmë janë duke punuar dhe duke aplikuar për një pozicion tjetër.

“Nëse jeni të pakënaqur në pozicionin tuaj aktual, ka të ngjarë të dukeni kërkues dhe të vegjël nëse ankoheni për mjedisin tuaj të punës. Është më mirë të thuash se i ke tejkaluar kërkesat e pozicionit tënd dhe po kërkon një sfidë të re”, sugjeron ajo.

“Si ndiheni për kolegët dhe shefin tuaj?”

Anna Papalia ishte e qartë në videon e saj: “Nuk më intereson nëse punon për shefin më të keq në botë. Ju nuk duhet ta tregoni këtë në një intervistë pune me shefin tuaj të ardhshëm”.

Kjo është një pyetje që punëdhënësit e mundshëm bëjnë, jo për të dëgjuar gjëra të këqija për konkurrentin e tyre, por për të kontrolluar nëse jeni i besueshëm dhe i sjellshëm.

“Si e shihni veten në x vjet?”

Një pyetje që konsiderohet e zakonshme apo edhe e pashmangshme. Këshilltari i punës i nxit kandidatët të thonë se si e shohin veten ose në pozicionin për të cilin po aplikojnë ose në një rol dhe fushë të ngjashme. “Askush nuk dëshiron të dëgjojë që ne e shohim veten jashtë vendit të punës ose thjesht me një familje apo biznesin tonë”, tha Anna Papalia.

Në të njëjtën video, këshilltari flet për pyetjet rreth hobive . Ai thekson, në fakt, se tashmë duhet të kemi hobi që në një farë mase “përputhen” me punën tonë ose e plotësojnë atë. Dhe nëse nuk është kështu, atëherë ndoshta duhet të keni disa ide për aktivitete të ngjashme për të filluar.

“Duke pyetur për hobi tuaj, rekrutuesit duan të vlerësojnë se sa përpjekje jeni të gatshëm të bëni në pozicionin tuaj dhe sa kohë do të jeni në gjendje t’i kushtoni asaj.”/Gazeta Express