Gabimi që bëjmë kur mbushim telefonin - Gazeta Express

Gabimi që bëjmë kur mbushim telefonin

AutoTech

Gazeta Express

11/01/2022 12:40

Shumica prej nesh bëjnë gabime kur bëhet fjalë për karikimin e telefonave gjatë natës. Telefonat inteligjentë e dinë se kur duhet të fikin energjinë për t’u mbrojtur nga mbingarkesa, megjithatë ka raste kur karikimi me orë të gjata mund të zvogëlojë gradualisht jetëgjatësinë e baterisë.

Prodhuesit sqarojnë se celulari duhet të karikohet deri në 100 përqind dhe të shkëputet menjëherë nga karikuesi dhe të rilidhet kur të arrijë 1 përqind. Kërcënimi kryesor për baterinë janë ciklet e ngarkimit. Cilësimi i modalitetit të fluturimit kursen një përqindje të madhe të jetëgjatësisë së baterisë.

Lexo Edhe:

Një tjetër zakon që mund të ndjekim të gjithë kur karikojmë celularin apo ndonjë pajisje tjetër elektronike, mund të jetë shkaku i zjarrit në shtëpi. Sipas shërbimit zjarrfikës, karikimi i pajisjeve në dyshek, divan ose jastëk rrit rrezikun e zjarrit.