Gabimet më të shpeshta të damave në stërvitjen e vitheve - Gazeta Express
string(56) "gabimet-me-te-shpeshta-te-damave-ne-stervitjen-e-vitheve"

Shneta tjera

Gazeta Express

26/06/2021 1:34

Gabimet më të shpeshta të damave në stërvitjen e vitheve

Shneta tjera

Gazeta Express

26/06/2021 1:34

Si vërtet të arrihet përparimi i dëshiruar, është me rëndësi të madhe të dish mitet e rreme dhe krijimin e rrugës së vërtetë deri te përparimi.

Është e pakuptimtë t’u besohet fjalëve të personave të cilët thonë që kanë forcuar vithet thjesht me ushtrime të çdoditshme, duke vrapuar në trakë, duke vozitur biçikletën etj.

Lexo Edhe:

Gjithsesi, nuk do të thotë që ushtrimet e zemrës duhet të eliminohen nga programi i trajnimit, mirëpo thjesht, duhet ditur se çka duhet pritur prej tyre dhe trajnimin duhet përshtatur programit, transmeton Telegrafi.

Prandaj, qasja e vërtetë në realizimin e këtij qëllimi është vetëm kombinimi i shumë ushtrimeve me të cilat do të zhvilloni edhe gluteusin dhe pjesën e pasme.

Ushtrimet të cilat aktivizojnë këta muskuj janë ngritje e vdekur, ekstension i shpinës, ulja galuc, hapi e të tjera.

Këto ushtrime do t’ju japin rezultate të mira vetëm nëse i kombinoni.

Jo vetëm që nuk është e mundshme të izolohen gluteuset dhe të ushtrohem vetëm ata me sukses të madh, por është edhe e palogjikshme dhe është estetikisht dhe në mënyrë cilësore të synohet të lihet pas dore lozha dhe të zmadhohen vetëm vithet.

Me vetë ekzekutimin e ushtrimeve për pjesën e pasme, pashmangshëm do të jenë të aktivizuar edhe muskujt e gluteusit, dhe mu ajo zonë do të duhet të jetë e sulmuar me çdo ushtrim të mundshëm që e keni në dispozicion.