Fytyrat e krijuara nga AI perceptohen si më reale se fytyrat njerëzore - Gazeta Express
string(70) "fytyrat-e-krijuara-nga-ai-perceptohen-si-me-reale-se-fytyrat-njerezore"

AutoTech

Gazeta Express

20/11/2023 22:48

Fytyrat e krijuara nga AI perceptohen si më reale se fytyrat njerëzore

AutoTech

Gazeta Express

20/11/2023 22:48

Fytyrat e krijuara nga AI, veçanërisht ato që përfaqësojnë individë të bardhë, perceptohen si më reale se ato aktualisht reale, sipas një studimi të botuar në revistën Psychological Science dhe i kryer nga Universiteti Kombëtar Australian.

Ky fenomen përkufizohet si ‘hiperrealizëm’ ​​i AI. Në studim , shumica e pjesëmarrësve njohën më kollaj fytyrat me lëkurë të bardhë të krijuara nga AI si njerëzore, në krahasim me fytyrat e njerëzve të vërtetë.

Lexo Edhe:

I njëjti rezultat nuk u gjet me imazhet e njerëzve me ngjyrë.

Studiuesit i paraqitën një grupi të rriturish të bardhë me një grup prej 100 fytyrash kaukaziane të krijuara nga AI dhe 100 fytyra reale, duke u kërkuar atyre të identifikonin se cilat ishin reale dhe besimin e tyre në zgjedhjen e tyre.

Nga 124 pjesëmarrës, 66% i identifikuan imazhet e AI si njerëz, krahasuar me 51% të imazheve reale.