Fshini këto aplikacione Android nga telefonat tuaj - Gazeta Express
string(50) "fshini-keto-aplikacione-android-nga-telefonat-tuaj"

AutoTech

Gazeta Express

24/11/2021 23:05

Fshini këto aplikacione Android nga telefonat tuaj

AutoTech

Gazeta Express

24/11/2021 23:05

Është publikuar një listë e aplikacioneve, të infektuara me virusin Joker, i cili vjedh të dhëna dhe para nga llogaritë bankare.

Studiuesi i sigurisë Android, Kaspersky paralajmëron për rrezikun në rritje që paraqet virusi Joker. Janë renditur gjithsej 13 aplikacione Android, të cilat duken të padëmshme, por fshehin viruse të rrezikshëm.

Lexo Edhe:

Joker është në fakt një virus i bezdisshëm – shpesh fshihet në sfond, pasi të instalohet aplikacioni që e përmban. Pas ca kohësh, ajo fillon me efektin e saj të keq.

Virusi është në gjendje të vjedhë përmbajtjen e mesazheve SMS, dhe madje mund të raportojë përdoruesin në shërbime të ndryshme të abonentëve dhe të marrë qindra dollarë.

Google i ka hequr tashmë këto aplikacione nga Play Store, por nëse keni ndonjë nga aplikacionet e listuara më poshtë të instaluar në pajisjet tuaja, hiqni ato menjëherë:

Classic Emoji Keyboard

Battery Charging Animations Battery Wallpaper

Battery Charging Animations Bubble Effects

EmojiOne Keyboard

Easy PDF Scanner

Flashlight Flash Alert On Call

Halloween Coloring

Now QRcode Scan

Dazzling Keyboard

Smart TV remote

Volume Booster Louder Sound Equalizer

Volume Booster Hearing Aid

Super Hero-Effect

Këshilla e zakonshme për përdoruesit është të shmangin instalimin e aplikacioneve të paverifikuara dhe të dyshimta, të përdorin aplikacione nga zhvillues të provuar dhe të përdorin softuer antivirus në pajisjet Android. /Telegrafi/