Fshati hungarez, shtëpia e librit më të madh në botë

Fun

Gazeta Express

05/02/2020 16:30

Szinpetri, është një fshat i cili gjendet në Hungarinë veriore në cilin jetojnë vetëm 300 persona.

Gazetare: Albulena Demaku

Ai është i njohur kryesisht për shtëpinë e librit më të madh në botë të punuar me dorë.

Punimet e këtij libri u përfunduan në vitin 2010, nga Bela Varga dhe Gábor Varga, dy mjeshtër në artin e bërjes së letrave tradicionale.