Filmi i vitit 1947 që paralajmëroi ardhjen e telefonave dhe sjelljen e njerëzve me ta - Gazeta Express

Gazeta Express

02/07/2020 23:23

Filmi i vitit 1947 që paralajmëroi ardhjen e telefonave dhe sjelljen e njerëzve me ta

Gazeta Express

02/07/2020 23:23

Njerëz duke përdorur pajisje që mbahen në dorë në kafe apo makina të pajisura me televizorë mund të duket si një foto e realitetit tonë, për këto imazhe janë kapur në një film francez të vitit 1947.

Filmi i titulluar “Télévision: Oeil de Demain” ose në shqip “Televizioni: syri i së nesërmes” jo vetëm që parashikon një sërë pajisjesh teknologjike të ditëve moderne, por tregon dhe sjelljen e njerëzve gjatë përdorimit të tyre.

Në video mund të shikohen njerëzit ndërsa përplasen me njëri-tjetrin ndërsa shohin pajisjen që kanë në dorë apo duke u përplasur me makinën që drejtojnë pasi shpërqendrohen nga televizioni i instaluar në kabinë.

Filmi bardhë e zi është prodhuar pas Luftës së Dytë Botërore bazuar në një ese të Rene Barjavel dhe me regji të  J.K. Raymond-Millet.

Edhe pse Barajavel nuk i ka parashikuar me përpikmëri smartphone-t e ditëve të sotme, ka goditur me sjelljen e njerëzve kur kanë në përdorim këto pajisje. /Gazeta Sinjali