Filipçe: Çdo funksionar është i zëvendësueshëm - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

23/09/2021 14:20

Filipçe: Çdo funksionar është i zëvendësueshëm

Ballina

Gazeta Express

23/09/2021 14:20

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, në konferencën e sotme për shtyp, nuk deshi të përgjigjet në pyetjet që lidhen me tragjedinë e ndodhur në Tetovë, gjegjësisht zjarrin në spitalin modular, ku humbën jetën 14 qytetarë.

Ai kërkoi që të mos komentojë gjatë hetimit.

Lexo Edhe:

“Më lejoni të mos komentoj sepse ka hetime. Shpresoj se do ta pranoni këtë argument, nuk dua që kjo të kuptohet në asnjë formë në të cilën nuk duhet të jetë. Unë do të jem në dispozicion pas përfundimit të atij procesi”, tha Ministri.

Ai shtoi se procesi i kontrollit dhe komunikimit me drejtorët e spitaleve, si dhe kontrolli nga Inspektorati Sanitar ka përfunduar.

Dokumentacioni për spitalet modulare, siç tha ai, është në njësinë e projektit të Bankës Botërore në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale dhe kështu ajo u përgjigjet kërkesave.

I pyetur nëse ai është i pazëvendësueshëm, sepse kryeministri Zoran Zaev tha se duhen të paktën gjashtë muaj për të rregulluar pasardhësin e tij, Filipçe u përgjigj se, sipas tij, të gjithë janë të zëvendësueshëm.

“Jo, secili prej nesh është i zëvendësueshëm, askush nuk është i veçuar për pozicionin, është pozicioni im i përgjithshëm në lidhje me gjithçka”, tha Filipçe.