EMA rekomandon Pfizer që doza e vaksinës Anti-COVID të jetë më e ulët te fëmijët e moshave 5-11 vjeç - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

25/11/2021 14:13

EMA rekomandon Pfizer që doza e vaksinës Anti-COVID të jetë më e ulët te fëmijët e moshave 5-11 vjeç

Lajme

Gazeta Express

25/11/2021 14:13

Agjencia Europiane e Barnave  ka autorizuar vaksinën e Pfizer/BioNTech kundër koronavirusit për fëmijët e moshës 5-11 vjeç. Sipas EMA,  rekomandohet që doza e vaksinës të jetë më e ulët se ajo që u jepet personave  mbi 12 vjeç.

Ashtu si në grupmoshat e tjera, vaksina do të merret në dy doza, me një interval prej tre javësh.  Vaksina ka treguar efektivitet tek fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç.

Lexo Edhe:

Rikujtojmë se  vaksina, e zhvilluar nga BioNTech dhe Pfizer, është miratuar tashmë për përdorim tek të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç./abcnews.al