Ekzistojnë 7 lloje të dashurisë - Gazeta Express
string(31) "ekzistojne-7-lloje-te-dashurise"

Ekzistojnë 7 lloje të dashurisë

Fun

Gazeta Express

13/07/2023 21:30

Dashuria është një nga ndjenjat më të thella, që njerëzit përjetojnë. Ajo është më e madhe se ne, që do të thotë, edhe pse ne mund ta fitojmë atë në jetën tonë, ne nuk kemi kontroll mbi të. Ndoshta kjo është arsyeja pse 72% e njerëzve besojnë në dashuri më shikim të parë.

Ndonjëherë, dashuria me të vërtetë godet, si një rrufe në qiell dhe ju nuk jeni të përgatitur për të.

Lexo Edhe:

Fjala dashuri është përdorur si nje shprehje e ndjesisë për dikë tjetër (të dua), por gjithashtu e shpreh edhe kënaqësinë (e dua çokollatën).

Për ta bërë edhe më të komplikuar, fjala “dashuri” e shpreh gjithashtu edhe një virtyt njerëzor, që është i mbështetur në dhembshuri, afeksion dhe mirësi.

Grekët e lashtë i kanë përdorur 7 fjalë për të përcaktuar gjendjet e ndryshme të dashurisë, transmeton Ekonomia Online:

  • Storge – ndjenjë natyrale, dashuria që e ndan me familjen
  • Philia – dashuria që keni për miqtë
  • Eros – dëshira seksuale dhe erotike
  • Agape – kjo është dashuria pa kushte, ose dashuria hyjnore
  • Ludus – kjo është dashuria lozonjare, dashuri fëmijësh ose flirtimi
  • Pragma – dashuria që zgjatë shumë. Dashuria e të martuarve
  • Philautia – dashuria për veten