Ekstremizmi online në Maqedoninë e Veriut! - Gazeta Express
string(41) "ekstremizmi-online-ne-maqedonine-e-veriut"

Ekstremizmi online në Maqedoninë e Veriut!

Ballina

Gazeta Express

23/01/2022 12:09

Viteve të fundit vërehet ulje e nivelit të ekstremizmit online fetar në Maqedoninë e Veriut, thotë Emir Hasanoviç, koordinator për vendet e Ballkani Perëndimor në Institutin për dialog strategjik. Ky lloj ekstremizmi ende vazhdon të jetë prezent, me tone më të zbutura, tregon hulumtimi i fundit mbi këtë çështje.

 “Por,  p.sh disa imam që kanë qenë të lidhur me organizata ekstremiste dhe që nuk janë aktiv vetëm në vendin tonë, por në skenën ndërkombëtare ata pak e kanë zbutur diskursin e tyre, por ende ajo është një rrugë drejt ekstremizmit. Ajo përmbajtje ekstremizmi nuk ekziston në nivel siç ka qenë në vitin 2016, por edhe organizatat ekstreme nuk janë më aq të fuqishëm dhe të interesuar për përhapje si në 2016”, tha Emir Hasanoviç nga Instituti për Dialog Strategjik.

Lexo Edhe:

Sipas hulumtimit, ekstremizmi online më i theksuar është në aspektin politik dhe ndëretnik, thotë Hasanovic, ndërsa kjo vjen si rezultat i punës së Qeverisë, rezultat i klimës politike dhe rezultat i diskursit politik në përgjithësi. Për të përmirësuar gjendja, Instituti ka dalë me disa rekomandime drejtuar institucioneve që janë përgjegjëse për zhvillimin e shoqërisë.