Ekspozita “Diell”, së shpejti në Galerinë ‘Qahili’ - Gazeta Express
string(45) "ekspozita-diell-se-shpejti-ne-galerine-qahili"

Ekspozita “Diell”, së shpejti në Galerinë ‘Qahili’

Arte

Gazeta Express

15/04/2024 15:04

Në Galerinë Qahili, më 23 prill hapet ekspozita “Diell” me artistet Bardha Buza, Merita Myderrizi Maloku dhe Vjosa Bujari Maliqi, nga ora 19:00.

Rreth ekspozitës:

Lexo Edhe:

Dielli është një emblemë lavdie dhe shkëlqimi. Ai përfaqëson lumturinë, jetën dhe spiritualitetin. Një simbol i shpresës. Diell është një ekspozitë e kuruar që hulumton fuqinë transformuese të dritës diellore, duke u fokusuar në diell si burimin përfundimtar të dritës dhe jetës në universin tonë.

Një odise e kuruar që feston diellin si një inspirim ndriçues, një mrekulli shkencore dhe një ikonë kulturore. Duke ndriçuar ndërlidhjen e artit dhe përvojës njerëzore përmes prizmit të dritës diellore, ekspozita frymëzon mrekulli, kuriozitet dhe një ndjenjë të rinovuar të kujdesit ndaj trashëgimisë sonë diellore.

/Express