Eksperti i kibernetikës tregon se si mund të keqpërdoren mijëra të dhëna personale për peticionin e VV-së - Gazeta Express

Eksperti i kibernetikës tregon se si mund të keqpërdoren mijëra të dhëna personale për peticionin e VV-së

Lajme

Gazeta Express

03/06/2020 7:21

Udhëheqësi i Komunitetit për Siguri Kibernetike dhe Privatësi (CSP), Mentor Hoxhaj, përmes një njoftimi të bërë në Facebook, ka treguar se si mund të keqpërdoren të dhënat për të plotësuar peticionin e VV-së.

Ai thotë se bëhet fjalë për mijëra të dhëna.

Ky është postimi i plotë i tij:

Mijëra të dhënave Personale të ekspozuara rrezikuat të keqpërdorimit!
Në të dhënat e publikuaka nga AKK-e janë mjaft të dhëna personale që mund të keqpërdoren.
Shembull, këto te dhëna mund të keqpërdoren për të plotësuar Peticionin Online “DUAM ZGJEDHJE”!