Ekspertët nga Mjekësia ligjore dhe fusha e psikiatrisë dëshmuan për vrasjen e Denis Tot - Gazeta Express
string(87) "ekspertet-nga-mjekesia-ligjore-dhe-fusha-e-psikiatrise-deshmuan-per-vrasjen-e-denis-tot"

Ballina

Gazeta Express

03/10/2022 13:35

Ekspertët nga Mjekësia ligjore dhe fusha e psikiatrisë dëshmuan për vrasjen e Denis Tot

Ballina

Gazeta Express

03/10/2022 13:35

Me dhënien e dëshmive nga Prokuroria, në Gjykatën Themelore Penale Shkup sot vazhdoi procedura dëshmuese për rastin me vrasjen e hendbollistit kroat Denis Tot, i cili u rrah për vdekje para një diskoteke në Parkun e qytetit në Shkup. Në seancën e sotme dëshmuan dy ekspertë nga Mjekësia ligjore.

Ekspertja Ana Ivçeva tha se lëndimet e shkaktuara janë lëndime mekanike dhe janë shkaktuar nga veprimi i forcës së ashpër në pjesë konkrete.

Lexo Edhe:

“Lidhur me veprimin e përgjithshëm të lëndimeve, bëhet fjalë për lëndime të rënda trupore me rrezik konkret për jetën e të dëmtuarit”, tha ajo.

Si arsye për vdekjen e tashmë të ndjerit Dennis Toth, ajo theksoi ngjeshjen e palcës kurrizore dhe trurit të madh.

Eksperti nga fusha e psikiatrisë, Aleksandar Marcikiq, deklaroi për gjendjen shëndetësore të të akuzuarve të cilën, siç tha “e konstatuar më 28 prill të vitit 2022, kur e ka kryer kontrollin”.

Ai theksoi se e akuzuara Klementina Levkovska është individ i shëndoshë mendërisht me inteligjencë të mirë.

Për të akuzuarit Angelo Georgievski dhe Andrej Kostovski, gjithashtu theksoi, bëhet fjalë për persona të shëndoshë psiqikisht me kapacitete intelektuale mesatare, përkatësisht të denjë dhe ndaj tyre është konstatuar reagim psikologjik në situata stresuese në kuadër të reagimit normal për shkak të rezultatit nga ngjarja. paraburgimi dhe procedura penale e cila po zhvillohet.

Lidhur me çështjen nëse të akuzuarit deri më tani kanë vuajtur nga ndonjë çrregullim psikik kalimtar apo i përhershëm, eksperti u përgjigj se nga ekzaminimi që ka bërë ka konstatuar se e pandehura Klementina Lekovska në moshën 13 vjeçare është konstatuar me çrregullim psikik kalimtar në formë të çrregullimit të sjelljes në moshën e fëmijërisë.

I pyetur nëse të akuzuarit kanë qenë agresivë, të dhunshëm apo të aftë për të shtrembëruar të vërtetën gjatë marrjes në pyetje, ai është përgjigjur se gjatë marrjes në pyetje, asnjë nga të pandehurit nuk ka shfaqur shenja të agresivitetit pasiv apo aktiv.

Prokuroria, megjithatë, në seancën e parë theksoi se disponon me dy CD nga kamerat e sigurisë nga të cilat shihet qartë e gjithë ngjarja e ndodhur në mbrëmjen kritike dhe mbi të gjitha individualisht veprimet e secilit. të pandehurit që i morën atë ditë.

Të akuzuarit për vrasjen e hendbollistit kroat para Këshillit gjyqësor në Gjykatën Themelore Penale – Shkup, deklaruan se nuk ndihen fajtorë për veprën që akuzohen.

Prokuroria Themelore Publike Shkup i përndjek të akuzuarit Anxhelo Gjorgievski, Klementina Levkovska dhe Andrej Kostovski për veprën penale “vrasje” nga neni 123 paragrafi 1 në lidhje me nenin 22 të Kodit Penal.

Sipas aktakuzës, të akuzuarit ngarkohen se më 7 prill, para një lokali nate në Parkun e qytetit në Shkup, së bashku e kanë privuar nga jeta të dëmtuarin Denis Tot.

“Pas një grindje të shkurtër, të tre i kanë shkaktuar shumë goditje dhe lëndime të rënda trupore nga të cilat tek i dëmtuari fillimisht është shkaktuar gjendje koma, ndërsa të nesërmen ka ndërruar jetë”, thuhet në kumtesën e Prokurorisë të publikuar më 21 korrik të këtij viti.

Procesin e zhvillon gjykatësja Elena Ilievska Josifoviq, ndërsa përfaqësues i aktakuzës është prokurorja Tanja Trajçevska.