Edhe Minecraft nuk do të lejojë NFT-të në platformën e lojërave - Gazeta Express
string(63) "edhe-minecraft-nuk-do-te-lejoje-nft-te-ne-platformen-e-lojerave"

Edhe Minecraft nuk do të lejojë NFT-të në platformën e lojërave

AutoTech

Gazeta Express

21/07/2022 22:54

Minecraft nuk do të lejojë që tokenat e pandryshueshëm (NFT) të përdoren në platformën popullore të lojërave, me kompaninë që i përshkruan ato si antitetike me “vlerat e përfshirjes krijuese dhe të lojës së bashku” të Minecraft.

NFT-të japin pronësinë e një artikulli dixhital unik, zakonisht një imazh ose një video, me pronësinë e regjistruar në një regjistër dixhital të decentralizuar të njohur si blockchain.

Lexo Edhe:

Skedarët dixhitalë zakonisht mund të kopjohen ose fshihen falas, por një NFT identifikon pronarin e skedarit origjinal për qëllime të blerjes, shitjes ose tregtimit të pronësisë – zakonisht për kriptomonedhë.

Zbulimi rreth NFT-ve çoi në një bum të shitjeve, duke arritur kulmin në 12 miliardë dollarë (17.4 miliardë dollarë AU) në mbarë botën në janar, raporton theguardian.

Megjithatë, duke përkuar me rënien e kriptomonedhës, shitjet kohët e fundit filluan të bien në nivelin më të ulët të 12 muajve prej 1 miliardë dollarësh (1.45 miliardë dollarë AU) në muajin qershor.

Minecraft, i cili lejon përdoruesit të ndërtojnë botë të tëra virtuale, është shumë i personalizueshëm. Gjatë më shumë se 10 viteve që ka ekzistuar loja, ajo ka ndërtuar një komunitet të madh përdoruesish që dizajnojnë lëkurë, moda dhe harta për lojën.

Minecraft përfaqësonte një treg potencial tërheqës për NFT-të, me një bazë përdoruesish – e vlerësuar në më shumë se 141 milionë deri në gusht 2021 – tashmë të angazhuar në ndarjen e artikujve dixhitalë unikë të zhvilluar për lojën.