Edhe Maqedonia e Veriut i ka vendosur sanksione Turqisë - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

01/04/2020 17:27

Edhe Maqedonia e Veriut i ka vendosur sanksione Turqisë

Ballina

Gazeta Express

01/04/2020 17:27

Republika e Maqedonisë së Veriut do t’i bashkëngjitet sanksioneve kundër Turqisë, që i ka vendosur Bashkimi Evropian, përcjell GazetaExpress.

Siç njoftoi shefi i diplomacisë evropiane, Zhozep Barel, këtyre sanksioneve do t’i bashkëngjiten edhe vendet tjera që pretendojnë të bëhen anëtare të BE-së: Shqipëria, Mali i Zi, Islanda dhe Ermenia.

KE ka vendosur sanksione ndaj Turqisë për shkak të kërkimeve për gas natyror që i bën Turqia në burimet e zbuluara afër Qipros.

Koncesionet për të nxjerrë gaz natyror në këto burime kanë fituar kompania franceze Total dhe ajo italiane, Eni. Mirëpo Turqia shpreh pretendime në bazë të lejes që ka marrë nga pjesa turke e Qipros, pavarësinë e së cilës njeh vetëm Ankaraja zyrtare./GazetaExpress/B.Lika/