E kafshoni buzën, kjo është domethënia - Gazeta Express
string(37) "e-kafshoni-buzen-kjo-eshte-domethenia"

Shneta tjera

Gazeta Express

09/02/2023 19:09

E kafshoni buzën, kjo është domethënia

Shneta tjera

Gazeta Express

09/02/2023 19:09

A keni menduar ndonjëherë pse mund të bëni diçka pa e kuptuar? Çfarë tregojnë zakonet tuaja për ju? Nëse jeni në kategorinë që vazhdimisht kafshoni buzën pa e menduar, shikoni se çfarë do të thotë kjo.

Ne patjetër kafshojmë buzët jo pak herë. Kjo ndodh, ndoshta kur hamë diçka. Sigurisht, ka raste të tjera kur mund ta gjeni veten duke kafshuar buzët pa ndonjë arsye të dukshme.

Lexo Edhe:

ÇFARË DO TË THOTË KUR KAFSHON BUZËN?

Shumë herë, kjo mund të ndodhë kur ndaloni dhe mendoni për diçka për një kohë të gjatë. Sidoqoftë, ekziston një arsye e mirë që mund ta keni këtë zakon. Thoni ‘stop’ dhe shikoni sa herë mund ta bëni. Mund edhe të mos e kuptoni, sepse nuk keni dhimbje fare.

Ekspertët thonë se ky akt, si shumë të ngjashme, tregon nervozizëm. Ata e klasifikojnë atë si BFRB (sjellje përsëritëse e fokusuar në trup). Domethënë në sjellje të përsëritura, si kafshimi i thonjve, ose ngacmimi i lëkurës dhe flokëve.

Kafshimi i thonjve tregon ankth. Shfaqet në momentet kur jemi nën stres të madh. Së pari, për ta kuptuar atë duhet të ndalosh dhe të mendosh se po e bën. Kur jeni të stresuar, ekspertët thonë se është më mirë të përtypni çamçakëz ose të bëni një shëtitje për të pastruar mendjen. Në përgjithësi, është mirë të përpiqeni ta zvogëloni sa më shumë që të jetë e mundur.

Siç e kuptoni, është një zakon që ju dëmton buzët dhe i lëndon ato. Megjithatë, nëse vëreni se po përkeqësohet, ose nuk mund të ndaloni vetë, është mirë të kërkoni ndihmë. Çdo gjë që lidhet me stresin dhe çrregullimet që ai shkakton, është mirë të përpiqeni të gjeni rrënjët e problemit dhe si t’i trajtoni ato./abcnews.al