Dragonjtë e vetëm në botë që jetojnë në një shpellë në Slloveni - Gazeta Express

Dragonjtë e vetëm në botë që jetojnë në një shpellë në Slloveni

Mistere

Gazeta Express

06/06/2020 0:29

Krijesat misterioze do të ekspozohen nga 11 qershori në Slloveni.

Këto krijesa mund të jetojnë për 100 vite dhe shkencëtarët kujdesen për to dhe mundohen ti mbajnë ato të reja, transmeton lajmi.net.

Olms janë të verbra, zemra e tyre rreh dy herë brenda minutit dhe ato mund të rrisin gjymtyrët nëse i këpusin.

Shpella Slovenia Postonja është e famshme për Olms dhe disa nga njerëzit i quajnë ato “peshku njerëzorë”.

Në të mund ti gjeni dragonjtë e vegjël dhe shumë vështirë mund ti gjeni duke u ushqyer sepse zakonisht at janë duke fjetur nën ujë.

Ju nuk do t’i kapni ata duke ngrënë që shpesh edhe pse mund të shkojnë pa ushqim për një dekadë.

Olms të rriturit janë të gjatë rreth 30cm. Një shfaqje e krijesave të rritura ka qenë pjesë e turneut të Shpellës Postojna që nga fillimi i shekullit të 19-të.

Sidoqoftë, Olms nuk kishin edukuar në robëri në Slloveni deri në vitin 2016, kur vezët u vunë re në gotën e njërit prej tankeve në kompleksin e shpellës.